ثبت رکورد جدید توسط خورشید مصنوعی
ثبت رکورد جدید توسط خورشید مصنوعی
دانشمندان آزمایشگاه فیزیک پلاسمای پرینستون نیوجرسی که در این پروژه همکاری میکردند، اعلام کردند که این دستگاه توانسته ماده فوقالعاده داغ پلاسما را برای شش دقیقه متوالی در دمای ۵۰ میلیون درجه سانتیگراد حفظ نماید. هدف نهایی، حفظ یک پلاسمای فوق داغ برای ساعتها است، اما ۶ دقیقهای که در این پروژه ثبت شده، یک رکورد جدید جهانی محسوب میشود. رآکتورهای هستهای دیگر که شبیه به وِست هستند، توانستهاند پلاسماهای داغتری به وجود آورند، اما نتوانستهاند این ماده را طی یک مدت طولانی نگه دارند.
وِست دستگاهی است که بهطور کلی به آن «توکامک» میگویند. توکامک دستگاهی است که با استفاده از میدان مغناطیسی، پلاسما را در محفظهای دونات شکل به دام میاندازد. این همان انرژی است که در خورشید ایجاد میشود، به همین دلیل دانشمندان گاهی این دستگاه را «خورشید مصنوعی» مینامند.
انرژی همجوشی، قویتر از هر انرژیای است که بشر امروزه از آن استفاده میکند. اگر این انرژی کاملا تحت کنترل قرار بگیرد، در مقایسه با سوختهای فسیلی میتواند تقریبا ۴ میلیون برابر بیشتر انرژی به ازای هر کیلوگرم سوخت، تولید کند. در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانهای منتشر نمیشود و بدون آلودهسازی محیط زیست و کاهش وابستگی به منابع کربنی، میتوان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت.
در حالی که وِست برای تولید الکتریسیته مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، این دستگاه برای تکمیل تحقیقاتی که میتواند شرایط را برای تولید رآکتورهای همجوشی هستهای تجاری فراهم کند، بسیار ضروری است.
پیشرفت در زمینه همجوشی موجب شکلگیری پروژه “ITER” شده است. این پروژه با همکاری ۳۵ کشور از جمله چین، اتحادیه اروپا، هند، ژاپن، کره، روسیه و ایالات متحده در جنوب فرانسه در حال ساخت است. وقتی این مرکز ساخته شود به بزرگترین تأسیسات تحقیقات علمی بینالمللی در زمینه همجوشی هستهای و دستیابی به انرژی پاک، بدل خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید